אמנון וירקות אפויים ועוד דברים טובים • ההצעות של למביאסי

יוחנן למביאסי No Comments on אמנון וירקות אפויים ועוד דברים טובים • ההצעות של למביאסי

יוחנן למביאסי ממשיך לפנק • פילה אמנון וירקות אפויים, דג מטוגן מטמפורה, איולי וצי'לי מתוק

21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "הזעקה נשמעה עד ירושלים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פילה אמנון וירקות אפויים

מרכיבים
4 יח' פילה מושט
4 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
בצל אדום קלוף פרוס
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
פלפל חריף קטן פרוס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח ים
4 כפות יין לבן
4 כפות לימון
4 קטעי ניר כסף באורך של 30 ס"מ
4 ריבועי נייר פרגמנט בגודל של מעט יוצר מגודלו של פילה האמנון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מניחים את הדג בקערה עם שמן הזית המלח והפלפל כך שהשמן יעטוף את כל צדי הדג. על משטח העבודה מניחים את ניר הכסף ובמרכזו את ריבוע הפרגמנט מניחים מעל את פילה הדג כשהעור כלפי מטה.
3. באותה קערה מערבבים את הירקות ומתבלים, מניחים מעל כל דג מתערובת הירקות ומעל כל זה יוצקים כף יין לבן וכף מיץ לימון.
4. סוגרים בסגירה הרמטית את מעטפת ניר הכסף ראשית 2 קיפולים מהצד העליון ואז 2 קיפולים נוספים מכל צד, מניחים על תבנית אפיה שטוחה וחוזרים חלילה על כל 3 הפילה הנותרים.
5. אופים כ-20 דקות.

 

דג מטוגן בטמפורה

מרכיבים (4 מנות):
4 יחידות פילה דג בורי, ללא עור
1 שן שום, קלופה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס יין לבן
2 כפות סוכר
1 ליטר שמן, לטיגון

לטמפורה:
1 וחצי כוסות תערובת קמח טמפורה (או קמח מעורבב עם קורנפלור ביחס של 3 ל-1)
1 וחצי כוסות מים קרים
2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:
מגררים דק בפומפייה את השום ושורש הג'ינג'ר

מערבבים היטב בקערה את רוטב הסויה, היין, הסוכר, השום והג'ינג'ר עד שהסוכר נמס לחלוטין.

חותכים באלכסון את פילה הדג לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומשרים במרינדת הסויה למשך 20 דקות.

מוציאים את הנתחים מהמרינדה, מעבירים לצלחת וסופגים את שארית המרינדה מהנתחים בעזרת מגבת נייר.

מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. גובה השמן בסיר צריך להיות לפחות 3 ס"מ.

מערבבים את תערובת קמח הטמפורה עם המים עד לקבלת בלילה אחידה. מקפידים שלא לערבב יתר על המידה.

טובלים רבע מכמות נתחי הדג בבלילת הטמפורה ומקפידים שיהיו עטופים בבלילה מכל צדדיהם. מניחים אותם בעדינות בשמן החם בעזרת מלקחיים ומטגנים למשך דקה וחצי עד שמעטה הטמפורה הופך זהוב. מוציאים את נתחי הדג המטוגנים לצלחת שמרופדת במגבת נייר. חוזרים על הפעולה עם יתר הנתחים.

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם עם רבעי לימונים וצ'יפס.

צילי מתוק

הולך מצוין עם: אוכל אסייתי כגון נודלס או אגרול, עם דגים כדוגמת סלמון או כתוספת לטורטיות.

מחזיק מעמד: עד 10 ימים במקרר.

המרכיבים:
4 פלפלי צ'ילי, קצוצים
4 פלפלים אדומים מתוקים, קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 גזר גדול, מקולף וחתוך גס
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חומץ
500 מ"ל מים
2 כפות בצל ירוק קצוץ, בלי הלבן (לא חובה)
1 כף כוסברה טרייה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר פלפלים אדומים, צ'ילי, שום, גזר, סוכר וחומץ, מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה למשך 25 דקות.
2. מורידים מהאש וטוחנים במעבד מזון.

אַיוֹלי

הולך מצוין עם: צ'יפס, וכבסיס לברוסקטות או סנדוויצ'ים.
מחזיק מעמד: עד 48 שעות במקרר.

המרכיבים:
3 חלמונים
500 מ"ל שמן קנולה
50 מ"ל שמן זית
1 כף שום כתוש
1 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ לימון סחוט מ-1 לימון
1 כפית טבסקו אדום
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. במיקסר מערבלים חלמונים, ומתחילים בזילוף איטי של השמן (קודם הקנולה ואז הזית) עד לקבלת אמולסיה אחידה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מיונז מתובל בעל מרקם אחיד.



0 תגובות